Vrijwilliger: Ouiam El Boutahiri

Published on
do, 23/04/2015 - 15:48

Heel wat inburgeraars doen aan vrijwilligerswerk. Ouiam  El Boutahiri (30 jaar, Marokko) woont sinds 2010 in België en volgde maatschappelijke oriëntatie bij bon in augustus 2014. Ouiam is drie avonden per week vrijwilligster bij vzw Babbelkot. Daarnaast is Ouiam vrijwilligster bij vzw Cultureghem, waar ze onder meer helpt bij de Collectmet op zondag.

Waarom Babbelkot? Waarom Cultureghem? 

“Bij Babbelkot vind ik het belangrijk om een luisterend oor te zijn voor de bezoekers.  Ik geef hen de ruimte om hun verhaal te doen. Het helpt me om het leven van anderen beter te begrijpen. Ik heb het gevoel dat ik er mijn vrije tijd nuttige invulling geef.”

 “De activiteiten van vzw Cultureghem sluiten volledig aan bij mijn visie op duurzaamheid en mijn ecologische principes. Tijdens de ophaling van de producten bouwen we een leuk contact op met de marktkramers  en uiteraard ook met de mensen die de voedselpaketten komen halen. Het team van vzw Cultureghem is zeer sympathiek, ik maak er nieuwe vrienden en het is een organisatie met een warm hart voor de medemens. Net zoals bij Babbelkot geeft dit soort vrijwilligerswerk me persoonlijk een grote voldoening.” 

Meer info over deze organisaties vind je op de websites babbelkot.be en cultureghem.be.