Masir Avenir

’Masir Avenir’ - inburgeringsprogramma’s voor jongeren

Masir Avenir is het Brusselse inburgeringstraject voor jonge nieuwkomers van 17 tot 19 jaar. 'Masir Avenir' betekent 'De weg naar de toekomst', vertaald vanuit het Dari en het Frans. Het programma is meer dan tien jaar geleden ontstaan uit de nood om vrijetijdsactiviteiten tijdens de zomervakantie aan te bieden aan jonge nieuwkomers. Dat is intussen uitgegroeid tot een divers aanbod in samenwerking met talrijke lokale partners.

Samen oplossingen en kansen creëren

Met dit project willen we de deelnemers een nieuwe start bieden. We helpen hen om kansen te creëren en hun integratie en maatschappelijke participatie te bevorderen. Dat doen we met een programma op maat. Dit bestaat uit individuele trajectbegeleiding, een cursus Maatschappelijke Oriëntatie en praktijkgericht Nederlands oefenen.

Masir Avenir helpt jonge nieuwkomers om hun netwerk uit te breiden. Vaak vinden zij hun weg niet naar organisaties die een interessant aanbod voor hen kunnen hebben. Dat aanbod is vaak ook niet afgestemd op hun noden, interesses of culturele achtergrond. Wij brengen hen samen zodat ze elkaar beter leren kennen en ze samen nieuwe ideeën en acties kunnen uitwerken.
 

pdf bestandLees meer uitgebreide info in het artikel 'Masir Avenir - Sterk in partnerwerking naar minderjarige nieuwkomers' (167 kB)