Op Reis in de Caravan

Published on
ma, 12/09/2016 - 10:50

Gesprekken op gang brengen tussen Brusselaars en nieuwkomers, dat is het doel. In een caravan, als symbool voor de reizen die beiden achter de rug hebben. Op verschillende locaties zitten inburgeraars klaar voor een babbel met passanten die graag eens ‘de mens achter de inburgeraar’ ontmoeten. Een ervaren dialoogbegeleider zet hen op weg. We noemen ze voor het gemak Brusselaars, maar iedereen is welkom: pendelaars, toeristen, ketjes, ...

Waarom?

Zijn bevolkingsgroepen ooit al naar elkaar toe gegroeid zonder met elkaar te praten? ‘Op Reis in de Caravan’ stimuleert de dialoog tussen Brusselaars en inburgeraars. Omdat dialoog denkpatronen kan veranderen. Voor verbinding zorgen. Voor begrip. Voor sympathie in beide richtingen.

Eén goed gesprek. Meer is er vaak niet nodig om elkaar wat beter te begrijpen. Om onduidelijkheid weg te nemen. Om een meningsverschil uit te klaren. Om elkaar te leren kennen, quoi. Maar ook om bij te leren. Om verwonderd te worden. Om ontroerd te worden door iemand’s verhaal. Alweer in beide richtingen.

Data & locaties

* maandag 12 september 13-16u Muntplein
* woensdag 14 september 11-15u Beurs
* woensdag 21 september 11-15u Voorplein Sint-Goedele Kathedraal
* donderdag 22 september 11-15u Alhambrawijk (kruising Lakensestraat/Kleine Ring)
* dinsdag 27 september 11-15u Warandepark
* woensdag 28 september 11-15u Arduin- & Hooikaai