Lancering website mijndiploma.be

Published on
wo, 01/10/2014 - 14:33

Vanaf vandaag kunnen werkzoekenden met een buitenlands diploma terecht op de website www.mijndiploma.be. De website wil werkzoekenden helpen om hun kwalificaties verworven in het buitenland te laten erkennen.

Ongeveer 26% van de werkzoekenden ingeschreven bij Actiris verklaart minstens een diploma van hoger secundair onderwijs te hebben behaald in het buitenland. Deze werkzoekenden ondervinden vaak moeilijkheden om hun vaardigheden verworven in het buitenland te laten erkennen en komen dikwijls terecht in functies onder hun niveau. Vanaf vandaag staan alle oplossingen voor gelijkschakeling van diploma’s in België samen op de website mijndiploma.be.

De informatie is bestemd voor werkzoekenden die in het buitenland gestudeerd hebben en die op zoek zijn naar werk of een beroepsopleiding, die zich als zelfstandige willen vestigen of die hun studies willen voortzetten in België. Voor deze werkzoekenden is de gelijkschakeling van het diploma onontbeerlijk.

Alle informatie over diplomagelijkschakeling in België wordt aangeboden in drie talen;  zowel de officiële informatie van de Federatie Wallonië-Brussel als van NARIC-Vlaanderen (National Academic Recognition Information Centre) en heel wat andere praktische tips.

De website is gebaseerd op drie intuïtieve vragen: wat is het doel van de werkzoekende? Een job of een opleiding? Welk diploma heeft de werkzoekende behaald in het buitenland? En wat is de woonplaats? Op basis daarvan wordt alle beschikbare informatie laagdrempelig en op maat aangeboden aan de werkzoekende.

De website www.mijndiploma.be is gecreëerd in het kader het project diplomagelijkschakeling, een samenwerking tussen bon en CIRE, gefinancierd door Actiris. In het kader van dit project bieden bon en CIRE ook infosessies en individuele begeleiding aan. Alle info is terug te vinden op de website.

Ontdek de website: www.mijndiploma.be