Fietsen voor beginners

Published on
di, 02/09/2014 - 09:53

Omdat fietsen leuk is, gezond en ecologisch en omdat fietsen een van de populairste sporten van België is! Daarom organiseerden Pro Velo vzw en bon de eerste twee weken van juli fietslessen voor beginners. Greet Vandyck (begeleidster Pro Velo vzw), Ingrid Vandervelden (bon vzw) en drie supervrijwilligers Saidali, Elhadji en Adrianna gaven het beste van zichzelf. Bekijk hieronder het fotoverslag.

DAG 1 De zon is van de partij. De omstandigheden zijn ideaal om 9 dames op de tweewieler in evenwicht te krijgen. Met de fiets in de hand trekken we naar de esplanade van het Europees Parlement, waar we kennismaken met remmen en pedalen!  Na amper 15 minuten komt eerste dame al aangefietst. De sfeer is gezet!

DAG 2 Opdracht van de dag: oefenen en blijven oefenen om dat evenwicht te vinden. Maar we nemen ook te tijd om de namen van de fietsonderdelen te leren in het Nederlands.

DAG 3 Iedereen kan nu fietsen! Vandaag staan de eerste technische oefeningen op het programma: recht en diagonaal fietsen, draaien, ... Hier en daar horen we klachten over pijn aan de handen of pijn aan het achterwerk. Ook dat hoort bij het leren fietsen. Tijd voor wat relaxatieoefeningen!

DAG 4 We gaan fietsen op een nieuwe locatie: het Warandepark! 

DAG 5 & 6 Onze dames leren naast elkaar, achter elkaar en slalom rijden. Ze leren fietsend hun hand uitsteken om te draaien, opzij kijken, stoppen en opnieuw starten.

DAG 7 Een hele dag stortregen in Brussel: we blijven binnen en maken kennis met de verkeersregels voor fietsers.

DAG 8 Het regent opnieuw…Fietsen? Waarom niet! We beginnen zelfs aan het serieuze werk: voor de eerste keer op straat fietsen.  De dames beginnen met een klein hartje aan een toer rond het Warandepark.

DAG 9 We verleggen opnieuw onze grenzen en wagen ons vandaag aan een klein tochtje rond het Parlement.

DAG 10 Vandaag verloopt alles wat moeilijker, bergop en bergaf. We fietsen van het Warandepark naar het Jubelpark en dan weer terug naar het fietsatelier van Pro Velo.

DAG 11 In het park oefenen we op de technieken voor bergop en bergaf, versnellingen veranderen en we bereiden ons voor op de tocht van morgen.

DAG 12 De uitstap! We vertrekken aan het Londenplein en fietsen richting Terkamerenbos. Daar nemen we tijd voor de plechtige uitreiking van het fietsrijbewijs. Bravo! Brussel heeft er 9 vrolijke blije fietsers bij.