Debat "Brussel onthaalt!" op 23/4 - namen bekend

Published on
wo, 02/04/2014 - 12:49

Naar aanleiding van 10 jaar inburgering organiseert bon een debat over integratie en inburgering. Een uitgelezen kans om politici van beide taalgemeenschappen met elkaar in debat te zien gaan. De centrale vraag: "Wat verwachten de partijen van nieuwkomers en wat zijn de uitdagingen voor het beleid?".

Iedereen heeft zo zijn (on)gezouten mening over integratie. Maar wie kent de realiteit? In Brussel leven  meer dan 100.000 nieuwkomers die minder dan 3 jaar geleden arriveerden. Van een gezamenlijk Brussels onthaalbeleid is geen spoor.  Organisaties zijn er voldoende –  bijna 90 Franstalige organisaties en 1 grote Nederlandstalige organisatie (bon) doen ‘iets’ voor nieuwkomers.Maar de wind draait. De politiek is druk bezig met het hertekenen van het onthaalbeleid. Ook de Franstaligen starten een onthaalparcours voor nieuwkomers. Maar is dat geen nieuwe versnippering? Hoe kan  een kersverse nieuwkomer nu kiezen tussen een Nederlandstalig en Franstalig programma? Denken de gemeenschappen hetzelfde over integratie? En lost een onthaalbeleid alles op?

Deelnemende politici

Met de verkiezingen van 25 mei 2014 in het vooruitzicht, is dit het perfecte moment om de politici enkele prangende vragen te stellen en een aantal heikele thema’s te bespreken. Op 23 april gaan politici van beide taalgemeenschappen met elkaar in debat. Het debat wordt gemodereerd in het Nederlands en het Frans. Deze politici hebben hun deelname bevestigd:

Alexia Bertrand, gemeenteraadslid Sint-Pieters-Woluwe (MR)
Fouad Ahidar, Brussels parlementslid (sp.a)

Karl Vanlouwesenator (N-VA)
Bernard Clerfayt, burgemeester van Schaarbeek (FDF)
Brigitte Grouwels, Brussels minister, collegelid van VGC bevoegd voor Welzijn (CD&V)

Alain Maron, Brussels parlementslid (Ecolo)
Elke Van den Brandt, Brussels parlementslid (Groen)
Khadija Zamouri, Vlaams parlementslid (Open Vld)
 

Praktisch

  • Wanneer? 23 april 2014
    • 19u30 Onthaal
    • 20u-22u Debat
  • Waar? Beursschouwburg, Gouden zaal
  • Inkom? VOLZET. Wachtlijst via info(at)bon.be.
  • Breng je gsm mee!

Facebookevenement

Een productie van bon, met de medewerking van CBAI en de  beursschouwburg.