De Taiwanese delegatie op bezoek

Ontmoeting met de Taiwanese delegatie

 30/04/2022

Op maandag 25 april verwelkomde bon de Taiwanese vertegenwoordiging in België, om hen kennis te laten maken met ons inburgeringsbeleid.

Tijdens de presentatie, die tot stand kwam in samenwerking met Agentschap Binnenlands Bestuur en het Huis van het Nederlands Brussel, gaven we hen de kans onze organisatie en de Brusselse context te leren kennen. De focus lag voornamelijk op maatschappelijke oriëntatie, integratie op de arbeidsmarkt en specifieke initiatieven voor echtgenoten van nieuwkomers.

De delegatie gaf ons op haar beurt wat meer inzicht in het beleid in Taiwan, waar jaarlijks een groot aantal migranten uit buurlanden aankomt. Ook zij beschikken daarom over een onthaalstrategie. De dag werd afgesloten met de getuigenis van een ex-inburgeraar en de simulatie van een intakegesprek door een trajectbegeleider.

 

UITGESTELD: Netwerkdag Cultuursensitieve Zorg

Laat je tijdens deze netwerkdag inspireren om met cultuursensitieve zorg aan de slag te gaan en maak kennis met andere organisaties die hiermee bezig zijn.

Masir Avenir

Leer Brussel kennen met Masir Avenir

Leer Brussel deze zomer beter kennen! Ben je tussen 17 en 19 jaar en ben je nog op zoek naar een leuke activiteit voor juli en augustus?

Er beweegt weer wat in Brussel!

Na twee jaar afwezigheid slaat het BEWOGEN Festival haar tenten weer op in onze hoofdstad. En bon is er opnieuw bij. Lees er hier alles over!