Arta (34) was al even aan de slag als verpleegkundige in Albanië toen ze acht jaar geleden de liefde volgde naar België. Na het inburgeringstraject van bon, ging ze aan de slag als medisch secretaresse in Ukkel.
Sina en Handan zijn al jarenlang leerkracht Maatschappelijke Oriëntatie. In die tijd hebben ze veel ervaring en vertrouwen opgebouwd met lesgeven. Maar toen ze in het voorjaar van 2020 ineens voornamelijk online les moesten geven, was het voor beide collega’s toch even slikken.
Ze schrijft gedichten, bakt taarten, speelt piano, studeert aan de hogeschool én is sinds oktober trajectbegeleider bij Bon. Suzan Ali (29) is een bezig bijtje. “Ik heb heel hard gewerkt, maar dat was steeds met veel plezier.”
Vriendschap op het eerste gezicht: het bestaat. Fany (31), Viry (32) en Aura (35) leerden elkaar enkele jaren geleden kennen in Brussel en konden het meteen goed met elkaar vinden. Bon hielp hen om een netwerk uit te bouwen op wie ze een beroep kunnen doen als het nodig is.
De Roemeense Rebeca durft weer te dromen sinds ze een inburgeringsprogramma volgde.
De Palestijnse Nisma Alaklouk volgde in 2013 een inburgeringsprogramma bij bon. Vandaag stelt ze haar nieuwe boek voor: ‘Brusselse vrouwen’.
De Guineese Aminata is verzorgster in een rusthuis. Hoewel ze in deze coronatijden extra hard moet werken, blijft ze glimlachen onder haar mondmasker.
Hassib was politieman in Afghanistan. Nu staat hij achter het fornuis in Alcantara, het café van Gemeenschapscentrum Pianofabriek.
Maimouna, Stella en Wissal volgen een inburgeringsprogramma op maat van laaggeletterde ouders.
Laat je tijdens deze netwerkdag inspireren om met cultuursensitieve zorg aan de slag te gaan en maak kennis met andere organisaties die hiermee bezig zijn.
Op maandag 25 april verwelkomde bon de Taiwanese vertegenwoordiging in België, om hen kennis te laten maken met ons inburgeringsbeleid.