PRESS RELEASE - Slotfeest Masir Avenir 30/8

Published on
Thu, 22/08/2013 - 15:40

De vierde editie van Masir Avenir, het zomers inburgeringsprogramma voor minderjarigen loopt op zijn einde. Naar goede gewoonte sluiten we af met een spetterend feestje. Op vrijdag 30 augustus blikken we  terug op de zomer en tonen de jongeren zich van hun beste kant. Op het programma: een theaterstuk door de Engelstalige en de Pashtugroep, een poëtische impressie vanuit de Poularklas en tot slot getuigenissen over koken en het werken met multimedia door de Franstalige klas.

Primeur: theater in het Nederlands
Nieuw dit jaar was dat twee klassen een workshop theater in het Nederlands konden volgen. Onder begeleiding van regisseur Thijs Van De Loo maakten de groepen elk een theaterstuk. Het resultaat is te bewonderen op 30 augustus.

Meer over Masir Avenir 2013
Tijdens Masir Avenir kregen de jongeren de kans om de Belgische samenleving beter te leren kennen, een taalcursus Nederlands te volgen en te werken rond hun competenties. Een greep uit het programma: discussies met Bart, Justine, Soumaye en andere “Belgen in de Klas” over relaties en diversiteit, Vlaamse liedjes zingen met Els en de voor- en nadelen van verschillende beroepen ontdekken tijdens een bezoek aan het Beroepenhuis in Gent.

Blog
Een zomer lang kon je Masir Avenir volgen via de blog: http://masiravenir.wordpress.com/. Je vindt er foto’s, enkele sfeerverslagen en korte interviews met de jongeren.

Pers
Het feest vindt plaats op vrijdag 30 augustus vanaf 16u30 in De Markten (Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel). De pers is van harte uitgenodigd. In de loop van de dag staan wij echter al paraat. Er is een generale repetitie om 14u en het is ook mogelijk om de projectverantwoordelijke, de medewerkers en enkele jongeren overdag al te interviewen.

Info en contact
Elise Pertz • communicatieverantwoordelijke • ep@bon.be • 02 501 66 80 • 0476 451 942
Sofie de Dobbeleer • projectverantwoordelijke • sdd@bon.be • 02 501 66 80 • 0474 669 686